Stötta morgondagens filantropiska organisationer, underlätta ditt givande idag

Internationellt BiståndUtbildningSocialt arbeteBarn & UngdomarReligionFunktionsvariationHjälpverksamhetForskningHälsovårdDjurMänskliga RättigheterMiljö & NaturFritidFunktionsvariationÖvrigtHälsovårdForskningHjälpverksamhetReligionMänskliga RättigheterInternationellt BiståndUtbildningSocialt arbete

Psykiatrifonden

Föreningen har till uppgift att främja mental hälsa och verka för bekämpande av psykiska sjukdomar och funktionsnedsättningar. Detta ska huvudsakligen ske genom att bidra till och stödja forskning inom psykiatrins och psykologins samtliga specialiteter, samt främja utveckling av nya undersöknings-, behandlings- och omvårdnadsmetoder inom det psykiatriska och psykologiska arbetsområdet. Detta kan även innefatta stöd till utrustning och apparatur för ovan nämnda forskning. I samma syfte ska fonden bedriva och stöda upplysning om den psykiatriska och psykologiska forskningens mål och medel samt om de psykiska sjukdomarnas förebyggande, symtom och behandling. Vidare ska fonden arbeta mot stigmatisering av psykisk ohälsa och folkupplysning kring sådana frågor. Fonden kan även initiera, stödja eller genomföra forsknings- och utvecklingsprojekt inomovan nämnda områden.

Administrationskostnader i % 20%
Ändamålskostnader i % 87%

Vill din organisation också synas här?

Alla välgörenhetsorganisationer som har ett 90-konto samt finns med på Skatteverkets sida för skattereduktion för gåvor syns. Om ni vill listas i en annan huvudkategori eller ändra någon information kopplat till er organisation, tveka inte på att höra av er till info@doneramera.se.