Hej Främling!
A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

Hej Främling!

0 SEK av 5000 SEK som mål.


Hittills har 0 personer donerat.

Donera nu
'

Doneramera väljer då och då ut ideella organisationer som vi tycker behöver uppmärksammas lite extra. Denna gång har vi bland annat valt ut Hej Främling! Det är en organisation som startades i Jämtland men som nu finns i flera delar av landet.

"Hej främling! erbjuder hälsofrämjande aktiviteter för alla med en önskan om ökad gemenskap. Sedan hösten 2013 har vi haft särskilt fokus på att skapa integration och inkludering genom våra kostnadsfria och hälsofrämjande aktiviteter som ofta innebär idrott, kultur och friluftsliv.

Vi drömmer om att leva i ett samhälle med livskraftiga människor där alla upplever god fysisk och psykisk hälsa. Vi verkar för att alla ska ha möjlighet att ingå i relationer och nätverk som är värdefulla för både den enskilda och samhället i stort. Vi drömmer om gränslös integration, där alla lever i ett innanförskap som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart.

Hos oss är alla välkomna. Vi bryr oss varken om idrottsliga prestationer, ursprung, skostorlek, ålder, kroppsform eller antal fångade Pokémon. Vi gillar verkligen olika.

Vår förening grundades i Jämtland men har under de senaste två åren etablerat verksamhet på massor med nya orter ute i Sverige. Vi vill förbättra människors hälsa och samordnar och certifierar därför mängder av aktiviteter som vi tror kan göra oss friskare i både kropp och själ. Våra heroiska initiativtagare med volontärer runt om i landet ägnar sig åt allt från körsång, löpning och skidåkning till friluftsliv, konstprojekt och diverse lagsporter. Vi brukar säga att vi erbjuder hälsofrämjande aktiviteter för att inte krångla till det – vi är helt enkelt öppna för i stort sett allt som kan få dig att må bra."

Insamling skapad av