CCY Tanzania
A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

CCY Tanzania

500 SEK av 10000 SEK som mål.


Hittills har 1 personer donerat.

Donera nu
'

Doneramera väljer då och då ut ideella organisationer som vi tycker behöver uppmärksammas lite extra. Denna gång har vi bland annat valt ut CCY Tanzania. CCY Tanzania drivs av några svenskar som även finns på plats och arbetar på barnhemmet i Tanzania.

"CCY står för Caring from Childhood to Youth och är en gräsrotsorganisation som jobbar främst med föräldralösa barn, barn i behov av särskilt stöd samt ungdomars behov av stöd och trygghet.
I de två byarna Matanana och Bumilayinga i Iringa-distriktet drivs vår grundskola och vårt barnhem. Vårt barnhem är en stor familj där alla hjälper till och bryr sig om varandra. I vår engelsktalande grundskola som färdigställdes 2013 är det nolltolerans mot barnaga, vilket vi tyvärr är väldigt ensamma om i området. Här är kreativt tänkande i stort fokus samt respekt och tolerans för varandra går som en röd tråd aktivt genom all undervisning.

Barnhemmet i Bumilayinga
Vår resa i byn Bumilayinga startade redan 2011, då vi såg behovet av ett nytt hem för de många barnen till en hårt aidsdrabbad föräldrageneration. Med hjälp av insamlade pengar från Sverige färdigställdes i april 2013 vårt barnhem, som i oktober samma år blev ett hem till 14 föräldralösa barn. Idag har vi ett hem för 20 barn i Bumilayinga och tre stormammor som bor där dygnet runt, året runt. Vi växer varje år, såväl i antal barn som i kunskap och kärlek.
I dagsläget bor det 20 barn på barnhemmet och vi har 10 anställda. På skolan har vi 70 barn och där har vi 12 anställda.
Vi har under de gångna året kunnat hjälpa många människor. Vi har hjälpt flera kvinnor att starta eget för att bli självförsörjande. Vi har kört svårt sjuka männsikor akut till sjukhuset. Vi har hjälpt till att släcka flera bränder. Vi har tillsammans med er räddat livet på Samuel som råkade ut för en allvarlig motorcykelolycka. Vi har tagit emot två nya barn på barnhemmet. Awito vars mamma blev brutalt mördad i April. Lilla Janeth vars mamma så tragiskt dog dagen efter förlossningen i slutet av november.
Vi har stöttat flera tjejer med utbildning. Vi har byggt ett toahus, ett förråd, garage och kontor vid barnhemmet. Det har även grävts en brunn. På skolan har vi byggt ett matförråd och har kommit igång med den sista skolbyggnaden med fyra klassrum. Även där har vi grävt en brunn. En Fotbollsplan har gjorts och den används minst lika flitig under skoltid som efter skoltid, då av barnen i byn.

Vi är en ideell förening och vi drivs av ditt engagemang och ditt bidrag. CCY jobbar utifrån principen att människor som lever och bor i ett samhälle är de som bäst känner till dess utmaningar och har de bästa lösningarna för att driva samhällsutvecklingen framåt. All verksamhet på CCY i Tanzania sker därför på den lokala befolkningens villkor. På det sättet hittar man långsiktiga lösningar som gynnar hela samhället bäst."

Insamling skapad av

You Might Also Be Interested In.

image

See their smile

See their smile är en välgörenhetsorganisatio... [Läs mer]

0 SEK uppnått av 12000 kr