Vanliga frågor
Vill du ställa en fråga till oss i stället? Kontakta oss

Komma igång

Med hjälp av Doneramera kan man som privatperson eller organisation samla in pengar till det ändamål man själv önskar. Det är enkelt att komma igång med en insamling, allt man behöver göra är att logga in på Doneramera och fylla i all information om sin insamling. Sedan delar man informationen om insamlingen med vänner och familj på ett enkelt och smidigt sätt genom Facebook, Twitter och e-post. När man sedan har nått sitt mål med insamlingen gör man en överföring till sitt bankkonto.

Doneramera gör det möjligt för dig att samla in pengar till dig själv eller andra. Kanske har du inte råd med veterinärsräkningen, kanske erat band behöver nya instrument, kanske ni vill skänka pengar till en familj som råkat ut för något svårt, kanske farfar behöver en ny rullator?
Aldrig har det varit enklare att samla in pengar för att nå sina drömmar!

Vi gör vårt bästa för att säkerställa att inga ”fejkinsamlingar” läggs upp på Doneramera. Men självklart kan vi aldrig garantera att någon individ inte ser en insamling som en möjlighet till att lura folk. Alla misstänkta bedrägerier polisanmäls självklart!

Eftersom donationerna är kopplade till Facebook rekommenderar vi att man går in på personens Facebook-profil. Har profilen funnits ett tag, har den vänner, har det varit någon aktivitet på kontot? Det är ett sätt för en själv att kolla om man tycker att personen känns ”äkta”

Vi betalar endast ut pengar till bankonton som står i samma det namn som den som startade kampanjen. Vi begär också in en bild på personens legitimation innan utbetalning för att säkerställa att personen är den, den utger sig för att vara.

I de flesta fall tar det 3-7 arbetsdagar för pengarna att nå ditt konto.

Inne på ditt konto "Min sida" så finns det en flik som heter "Detaljer", där kan du se om du har fått någon nya donation på din insamling.

Eftersom donationerna är kopplade till Facebook rekommenderar vi att man går in på personens Facebook-profil. Har profilen funnits ett tag, har den vänner, har det varit någon aktivitet på kontot? Det är ett sätt för en själv att kolla om man tycker att personen känns ”äkta”.
Vi betalar endast ut pengar till bankonton som står i samma det namn som den som startade kampanjen.

Alla som ser din insamling på Doneramera kan donera pengar till dig. Men det som brukar ge mest donationer är de delningar som görs på exempelvis Facebook med familj, vänner, vänners vänner osv.

Ja det är först när du har delat din insamling med vänner och familj som andra också kan börja skänka pengar till den.

Nej du kan välja att få pengarna överförda till ditt konto även om du inte har nått det mål du satte upp från början.

Nej du väljer själv när du vill stoppa din insamling eller om du vill ta bort den. Även om du väljer att stoppa insamlingen kan du ha den kvar för att göra uppdateringar som dina givare kan följa.

Inne på ditt konto "Min sida" finns det en flik som heter "Detaljer", där kan du se om du har fått någon ny donation till din insamling.

Det är gratis att skapa och dela sin insamlingskampanj på nätet men Doneramera kommer dra en plattformsavgift på 7.5% från varje donation som du tar emot. Eftersom vår avgift dras automatiskt, behöver du aldrig oroa dig för att faktureras i efterhand. Se Priser och avgifter för mer info. Din bank kan ev. komma att ta ut en avgift för banköverföringen, vänligen kontakta din bank för ytterligare information.

Kampanjen kommer att stödjas av folket i ditt liv. Detta inkluderar vänner, familjemedlemmar, nära och kära, kollegor, klasskamrater och lagkamrater. Först efter att kampanjen får stöd av de personer som du personligen känner kan insamlingen börja locka stöd från andra.

Ja din kampanj måste delas via Facebook. Kampanjen kommer att stödjas av folket i ditt liv. Detta inkluderar vänner, familjemedlemmar, nära och kära, kollegor, klasskamrater och lagkamrater. Först efter att kampanjen får stöd av de personer som du personligen känner kan insamlingen börja locka stöd från andra.

Mottagning av donationer

Ja, din Doneramera-kampanj kan ta emot donationer från hela världen.

Nej aldrig. Andra sidor kan ta ut avgifter från dina givare utan att du vet om det, men vi skulle aldrig göra det. Donatorer debiteras endast det belopp som de väljer att donera till dig och inget annat.

Det kan du ge dig på. Den mobila versionen av Doneramera kommer att ladda för dem som besöker din kampanj från sina telefoner. Kampanjen ser fortfarande bra och det är väldigt lätt för givarna att slutföra sina donationer från sin mobila enhet.

Nej för tillfället kan man tyvärr inte registrera offline-insamlingar på Doneramera

Självklart kan donatorn välja att göra en anonym donation. Varken du eller någon annan kommer då kunna se vem som har gjort donationen, utan den kommer registreras som en anonym donation.

När din insamlingskampanj börjar ta emot donationer på nätet kan du enkelt begära ett uttag, när som helst. Ditt uttag kommer inte påverka utvecklingsmätaren på din Doneramera-insamling. Klicka bara på "Uttag" knappen i din Doneramera-instrumentpanel och följ instruktionerna på skärmen. Du kan välja att ta ut ditt saldo direkt till ditt bankkonto.

Göra en framgångsrik kampanj

Om du samlar in pengar för något som du tror starkt på, är chansen stor att människorna i ditt liv kommer att vara angelägna om att hjälpa dig. Doneramera ger dig bra och användningsvänliga funktioner för att kunna dela din berättelse med din familj, vänner, nära och kära, och resten av samhället. Varje kampanj ansluts till ens Facebook-konto, man bör använda ett högkvalitativ kampanjfoto eller video, och tydligt förklara varför man samlar in pengar. Att dela sin kampanj på Facebook är den enskilt viktigaste saken du kan göra. Besök ”Hur det fungerar” för fler tips, tillsammans med instruktionsvideor.

Du kan samla in till nästan vad som helst, som vanligt räcker sunt förnuft långt här. De kampanjer som lyckas bäst på Doneramera samlar ofta in pengar för personliga ändamål som är målmedvetna, spännande och inspirerande för andra. Det är inte tillåtet att bryta mot några lagar eller främja olämpligt innehåll. När du är osäker, bläddra bland våra kategorier av framgångsrika kampanjer för att se hur andra använder Doneramera.

Varje Doneramera kampanj ges en unik länk som är lätt att dela med andra (du kan även skräddarsy denna länk). Du kan även enkelt dela din insamlingskampanj med hjälp av Donerameras inbyggda funktioner som e-post inbjudningar och Facebook inlägg.

Det bästa sättet att komma ut i rampljuset är att själv vända sig till de lokala medierna. Den goda nyheten är att de lokala mediestationerna ,som tidningar och TV-nyheter, ofta söker efter intressanta berättelser som dessa.

När du är inloggad på ditt Doneramera konto kan du enkelt välja en ny donation och klicka på "säga tack" -knappen. Du kommer att kunna anpassa meddelandet och skicka det till givarens e-postadress.

Andra vanliga frågor

När kampanjen är klar, kan vänner och familj omedelbart söka efter din kampanj i vårt sökfält på startsidan.

Du kan definitivt ändra eller ställa in en ny kategori för kampanjen. Här är hur man gör det:


  1. Logga in på Doneramera
  2. Från Doneramera instrumentpanelen , klicka på fliken ”Redigera insamlingar"
  3. Därifrån , klicka på fliken "Kampanjinställningar" på vänster
  4. Under "Välj kategori", välj den kategori som du vill att kampanjen ska visas i

Med hundratusentals kampanjer, är det inte möjligt för Doneramera att undersöka påståenden som anges av varje kampanj. Vi ger besökarna verktyg för att fatta ett välgrundat beslut om vem de väljer att stödja. Vi på Doneramera gör en rad säkerhetsåtgärder för att förhindra fusk, och polisanmäler misstänkt bedrägeri. För egen del kan man alltid ta för vana att undersöka den Facebooksprofil som har kampanjen och se så den känns äkta, har den vänner o,s,v. Det säkraste rådet är ändock att "Bara donera till människor du personligen känner och litar på.”

Ja, Doneramera har en mobilapp

Doneramera har stora driftskostnader, precis som alla populära internettjänster, inklusive teknologi, infrastruktur, löner till våra team av anställda. Vi har avsiktligt skapat en affärsmodell som tillåter användare att registrera sig och starta sin kampanj gratis. Besökare till våra användares kampanjer möts av en stilren, användarvänlig sida utan annonser och andra distraktioner - allt för att hjälpa våra användare att samla in ännu mer pengar. Doneramera kommer inte att ta ut några avgifter utöver de 7.5% som dras från varje donation du tar emot. Mycket få organisationer kan säga att de hjälper så många människor på en sådan liten andel av bruttobetalningsvolymen. I korthet är Doneramera ett otroligt effektivt sätt att ge ekonomiskt stöd till dem du bryr dig om mest. Inte bara kan givare ge på ett mycket målinriktat sätt, mer pengar går dessutom direkt till de avsedda mottagarna, än andra organisationer kan göra anspråk på.

Inte alls! Vem som helst kan samla in pengar online med Donerameras personliga insamlingskampanjer. Våra användare samlar ofta in pengar åt sig själva eller till vänner de vill hjälpa. Doneramera skapades för att låta vanliga människor göra underbara saker med de pengar de samlar in på nätet. Som sagt, många ideella organisationer använder Doneramera eftersom det är ett bra sätt att samla in pengar på nätet. Donerameras användare kan också samla in pengar till deras favoritvälgörenhet.

Press - Kontakt

Är du journalist och intresserad av att kontakta Doneramera?

Varför Doneramera?

Skänker nya möjligheter för både givare och mottagare

Mobilvänliga kampanjer

Inga tidsgränser eller kravmål

Inga krav på att nå uppsatt mål

Doneramera Mobil App

Behåll varje donation du får